My Feldt X OMOM - Ekologisk ryggsäck och midjeväska

ekologisk ryggsäck

 

ekologisk midjeväska

Under hösten kommer våra nya ekologiska ryggsäckar och midjeväskor att lanseras! Genomtänkt klassisk design, ekologiskt material och roligheter är det som genomsyrar produkterna. Väskorna är gjorda av vaxad canvas, ett material som bara kommer bli vackrare med åren. Alla accessoarer som knäppen mm. - är helt plastfria. På utsidan ser väskorna enkla och klassiska ut men på insidan gömmer sig flera välplanerade fickor. Bland midjeväskorna finns en specialutgåva, där My Feldt har skapat ett vackert och sprudlande mönster av hennes underbara akvarellblommor. Med mixen av OMOMs tidlösa och minimalistiska design och med Mys lekfulla skapande tycker vi att vi tillsammans har gjort en helt fantastiskt ny kollektion!

ekologisk väska omom

Det finns också mycket att säga om vår nya tillverkare, som sedan de startade för 8 år sen har etablerat en arbetsplats som sticker ut från ett annars, hårt arbetsklimat i textilbranchen i Indien. Men med en drivkraft att vara något annat, har de valt att arbeta på ett alternativt sätt med löner, arbetstid och med en säker arbetsplats för hantverkarna. Certifieringar och medlemskap som de har och arbetar med är SEDEX, Smeta, SA8000 Standard and Certification System, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018. Just nu håller de på att bygga en ny lokal, med solceller och regnvattenreningssystem för att göra platsen än mer i linje med miljöaspekten. Det nya huset blir också anpassat och tillgängligt för rullstolar då de vill kunna anställa och ge ekonomiska möjligheter till hantverkare som annars har svårt att få jobb på grund av funktionsnedsättningar. En annan viktig del av deras arbete handlar om deras samarbete med Prameya Foundation.

ekologisk ryggsäck vaxad

Prameya Foundation är en ideell organisation som strävar efter att främja miljömässig hållbarhet genom olika samhällsutvecklingsprojekt. Deras fokus ligger på skolundervisning, kompetensutveckling och agroturism för att främja självförsörjande ekobyar. Genom att köpa en väska från oss stöttar du Prameya Foundation och deras skola Paathshala. Du stöttar också deras miljöbevarande program i området Sundarban, ett floddelta mellan Indien och Bangladesh, där en av världens största mangroveskogar finns. För varje väska du köper av oss i den här kollektionen så planteras mangrove i området, som en del i det mijöbevarande programmet. Mangrove är inte ett specifikt träd utan är en samling träd och buskar som lever i salt eller bräckt vatten. Mangrove absorberar och lagrar mellan 6 och 8 gånger mer koldioxid än regnskog och ger därför enorma fördelar på utsläpp. Förutom det djurliv som behöver mangroveskogen så är det även till hjälp mot ökade havsnivåer och cykloner. Prameya är väldigt engagerade i att motverka klimatförändringarnas effekter och underlätta samexistensen mellan människor och naturen, där plantering är en del av arbetet.

RELATED ARTICLES

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer publiceras när de är godkända