Tygkassar vs. Plastpåsar - vilken är mer miljövänlig?

Tygkassar vs. Plastpåsar - vilken är mer miljövänlig?

Att handla med återanvändbara påsar är ett enkelt och effektivt sätt att minska användningen av engångsplast och därmed minska vår påverkan på miljön. Men när det gäller att välja den bästa påsen för både miljön och för din plånbok, vad ska man välja - tygkassar eller plastpåsar?

Tygkassar har blivit alltmer populära som ett alternativ till plastpåsar, och det är lätt att förstå varför. Tygkassar kan användas om och om igen och är ofta tillverkade av naturliga material som bomull eller canvas. Men är de verkligen ett mer miljövänligt alternativ än plastpåsar?

tygkasse tygpåse omom

Enligt savemoneycutcarbon.com kan en återanvändbar tygkasse användas upp till 7 000 gånger, vilket är mycket mer än en engångsplastpåse. Detta minskar avfallsmängden och minskar vår påverkan på miljön. Dessutom är många tygkassar tillverkade av naturliga material som är biologiskt nedbrytbara, vilket gör att de inte blir liggande på soptippen under lång tid.

Men det betyder inte nödvändigtvis att tygkassar är det bästa alternativet i alla situationer. Enligt savemoneycutcarbon.com kräver tillverkningen av en bomullskasse cirka 2700 liter vatten, vilket är betydligt mer än vad som krävs för tillverkning av en plastpåse. Dessutom är bomullsproduktionen en av de mest kemikalieintensiva branscherna i världen, vilket kan ha negativ påverkan på miljön.

Plastpåsar, å andra sidan, är billigare att tillverka och har lägre miljöpåverkan vid tillverkning än bomullskassar. Dock tar det 10-20 år för en plastpåse att brytas ner i naturen och de kan skada vilda djur och marint liv om de hamnar i vattenmiljöer.

Så vilken typ av påse är bättre - tygkassar eller plastpåsar? Svaret beror på situationen. Om du vill ha en påse som du kan använda om och om igen, är en tygkasse det mest miljövänliga alternativet. Men om du bara behöver en påse för att transportera dina varor hem från butiken, är en återvinningsbar plastpåse kanske ett bättre alternativ. Svaret blir då kanske ungefär, köp tygkassar av hög kvalité, och kom ihåg att alltid ta med dem till affären. Och om du glömmer dem, köp inte en tygkasse till för att ta hem varorna, utan bit i det sura äpplet och köp en engångspåse som du sedan återvinner. Kom sen ihåg din tygkasse när det ska shoppas nästa gång!

Vilken typ av påse du väljer kan verka som en liten handling, men tillsammans kan vi alla göra skillnad genom att minska användningen av engångsplast.

Vi på OMOM erbjuder ekologiska tygkassar som är tillverkade av miljövänligt material, där hela processen vid tillverkningen är kontrollerad. Det innebär att inga skadliga kemikalier har använts och vattenförbrukningen är lägre. Dessa kassar är därför ett utmärkt val för miljömedvetna personer som vill minska sitt avtryck på planeten. Här är några fördelar med att använda OMOMs tygkassar:

  1. OMOMs tygkassar är tillverkade av 100% ekologisk bomull, vilket gör dem både hållbara och miljövänliga. Bomull är en förnybar resurs och tillverkningsprocessen kräver mindre energi och vatten än plastpåsar.

  2. Inga gifter eller kemikalier OMOMs tygkassar tillverkas utan gifter eller kemikalier som kan skada miljön och vår hälsa. 

  3. Våra hantverkare har en schysst arbetsmiljö!

  4. Återanvändbara OMOMs tygkassar är återanvändbara och kan tvättas i maskin och har en mycket hög kvalité, de orkar bära tungt och är sydda för att hålla i många, många år. 

 

RELATED ARTICLES

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer publiceras när de är godkända